HCB Karviná
Tiskové zprávy
čt 17.3.2005 | Hansel Radim

16.03.2005 Český brankář podepsal novou smlouvu s Göppingenem

Galiu si v bundeslize zavázali až do roku 2009

Hned ve své premiérové sezoně v bundeslize si Martin Galia získal náležitý respekt. A Göppingen, aktuálně desátý celek nejvyšší německé soutěže, hodlá na schopnosti českého házenkáře sázet ještě dlouhá léta. Ačkoliv měl Galia smlouvu podepsanou ještě na příští ročník, klub mu předložil nový kontrakt, který vyprší až v roce 2009.

Reprezentační gólman, který si v Evropě získával kredit s Karvinou v Lize mistrů, strávil na zahraničním angažmá jeden rok ve švédském Redbergslids. Potom už přišla vysněná nabídka do jedné z nejlepších soutěží světa.

Galia se v německém Göppingenu ihned prosadil, svými efektními zákroky si brzy získal na svou stranu fanoušky a občas přidal kousek, o kterém se mluví: třeba šest zlikvidovaných sedmiček v nedávném utkání proti favorizovanému Kielu, v němž svému týmu zachránil remízu. I v řeči čísel jsou jeho výkony ceněny vysoko, podle počtu zákroků je pětadvacetiletý štírek s obarvenou hlavou hodnocen jako druhý nejlepší brankář soutěže.

Podle klubového serveru Martin Galia po podpisu nové smlouvy neskrýval potěšení. "V Göppingenu se cítím dobře, rodina také a i po sporotvní stránce jsem spokojený. Mužstvo drží pohromadě a vládne v něm pohoda," pochvaloval si.

V podobném duchu mluvil i trenér Velimir Petkovič, který ho do Göppingenu přivedl. "Těší mě, že smlouvu prodloužil. Je to velmi pozitivní signál pro celý tým. Jsme na dobré cestě," lebedil si kouč, jenž se svými svěřenci v posledních devíti utkáních prohrál jenom s úřadujícím mistrem z Flensburgu, a k tomu o jediný gól.

Zdroj: ČSH