HCB Karviná
mládež
ne 2.12.2007 | Ivo Dudek

Jak si vedla na podzim juniorka?

Požádali jsme šéftrenéra mládeže - SCM, aby pro nás zhodnotil jednotlivé týmy. Dnes vám přinášíme jeho stručné hodnocení juniorky, která má po mnoha urgencích v průběhu minulých sezón konečně možnost postoupit do vyšší soutěže - první ligy mužů. Jak si juniorka vedla na podzim a jak to vypadá s event. postupem se dozvíte právě z tohoto článku.

II. liga mužů - SCM

S napětím jsme očekávali vstup juniorky do soutěžního ročníku 2007/2008. Hlavním důvodem bylo uvolnění řady hráčů ročníku 88 do jiných klubů a tím došlo k citelnému oslabení družstva, které po dlouhodobé urgenci dostalo povolení k případnému postupu do I. ligy mužů. Družstvo bylo doplněno hráči, kteří přešli z ml. dorostu (Horňák, Brož, Krejčiřík, Dvořák, Monczka, Adamík, Dolák, Rečičar – všichni r. 1990), dále jsou v týmu hráči, kteří již hrají druhým rokem (Vančo, Kavka, Sliwka, Hes, Tománek, Galuska, Lefan – r. 1989) a pouze dva hráči jsou r. 1988 – Vala a Kružík.

Hráči v průběhu podzimu potvrdili, že nám roste opět celkem dobrá generace a s jedinou překvapivou porážkou, na vlastní palubovce s Polankou, přezimuje na prvním místě se ziskem 20 bodů a skóre 364 : 281.

Vlivem silného omlazení kádru byly i výkony družstva kolísavé. Hráči si zvykali na daleko náročnější souboje ve hře 1 : 1 s fyzicky vyspělejším a staršími hráči. Toto se projevilo hlavně v obranné činnosti kde jsme často tyto souboje prohrávali a tak jsme obdrželi v průměru 26 br. na utkání (loňský podzim 2006 jen 19 br. !!).

Tyto horší ukazatele jsou však dány opravdu tím, že kluci nastupují proti váhově i fyzicky zdatnějším soupeřům. Po útočné stránce jsme byli stejně úspěšní jako na podzim 2006 – průměr vstřelených branek je 33 na utkání s 58% úspěšnosti střelby. Hlavně v přechodu do rychlého útoku jsme dosáhli výborných ukazatelů. Z 364 branek jsme dali 177 právě z RÚ, což činí 49% z celkového počtu dosažených branek. Je to vysoké procento a ukazuje, že mládí má v krvi rychlost a přímočarý tah na branku.

V zimní přestávce budeme mít dostatek času na zlepšení fyzické kondice, odstranění nedostatků, které se v naší hře objevily a připravit se na náročné odvety, které nás čekají. Všichni si přejeme vybojovat postup do I. ligy a hrát kvalitnější a náročnější soutěž, která daleko lépe připraví hráče pro případný start v extralize.

Na brankách se podíleli – Sliwka 77/14, Hes 65/8, Kavka 44, Kružík 42/4, Vančo 39, Vala 38, Brož 19, Galuszka 9, Monczka 8, Krejčiřík 7, Tománek 5, Horňák 4.

Na tabulku se můžete podívat na stránkách Českého svazu házené.