HCB Karviná
Extraliga
st 2.1.2008 | Ivo Dudek

Kdo bude nejlepším házenkářem a házenkářkou za rok 2007?

U příležitosti Galavečera Českého svazu házené, který se bude konat 11. ledna, budou mimo jiné předána ocenění nejlepším házenkářkám, házenkářům a rozhodčím. Kromě tradičního ocenění nejlepšího házenkáře a házenkářky roku 2007 budou letos předána I ocenění pro nejlepšího hráče a hráčku našich nejvyšších soutěží, tj. ZUBR Extraligy a WHIL...

V loňském roce byl v Sazka aréně nejlepším házenkářem vyhlášen brankář německého Göppingenu Martin Galia a i letos bude patřit k favoritům této části ankety, neboť v Bundeslize patří neustále k nejlépe hodnoceným brankářům. Dalším úspěšným zástupcem české brankařské školy je Petr Štochl, který podle neoficiálních statistik figuruje na 6.místě mezi všemi brankáři této prestižní soutěže. Německá Bundesliga má v desítce nominovaných sedm zástupců, další tři nominovaní hráči hrají ve Francii.
Velkým favoritem bude určitě i Filip Jícha z Kielu, jehož přestup z Lemga byl přestupovou bombou roku. K vysoko hodnoceným hráčům se řadí i Jan Filip z Nordhornu, který je momentálně na sedmé příčce tabulky střelců s průměrem více jak šest branek na utkání. Do desítky se dostal i David Juříček z francouzského Montpellier, který týmu pomohl k postupu na ME 2008 třemi brankami. Nechybí ani další dva zástupci této soutěže, Karel Nocar z Chambéry a křídelník Jan Sobol, spoluhráč Davida Juříčka v Montpellier. Do desítky nejlepších házenkářů byl nominován i Daniel Kubeš, který je v Nordhornu ceněn především pro své kvality v defenzívě, a který od nové sezóny oblékne drez Magdeburgu. I další nominovaný je zástupce Bundesligy a je jím pivot Petr Hrubý z Melsungenu, který by měl být jedničkou na tomto postu na ME. Posledním nominovaným je „nováček“ v nejlepší desítce, spojka Pavel Horák, který dobře zahrál na MS 2007 v Německu.

Nominovaní hráči - Nejlepší házenkář roku 2007 (v abecedním pořadí): (v závorce loňské pořadí)

Filip Jan – K – Nordhorn (3.)
Galia Martin – B – Göppingen (1.)
Horák Pavel – S – Göppingen
Hrubý Petr – P – Melsungen (8.)
Jícha Filip – S – Kiel (2.)
Juříček David – P – Montpellier (4.)
Kubeš Daniel – S – Nordhorn (7.)
Nocar Karel – S – Chambéry (5.)
Sobol Jan – K – Montpellier
Štochl Petr – B – Fuchse Berlin

Martin Galia, nejlepší házenkář ČR 2006

Nejlepší hráč Extraligy 2007

Již třetím rokem patří k oporám Zubří spojka Martin Hrstka a kromě nominace do ankety mu to vyneslo i místo v národním týmu. Tam se svými výkony zařadil i lovosický Jiří Motl, který má velkou šanci podívat se až na šampionát do Norska. Dva zástupce má Mistr z Karviné, přičemž oba jsou srbští legionáři a patří k tahounům družstva. Prvním je brankář Nemana Marjanovič, druhým nejvýraznější osobnost týmu, pivot Veliko Indjič. Pětici doplňuje zástupce pražské Dukly, spojka Jan Stehlík, kterému v tabulce střelců ZUBR Extraligy patří třetí příčka.

Nominace - Nejlepší hráč Extraligy 2007:

Hrstka Martin - S - Zubří
Indjič Veliko - P - Karviná
Marjanovič Nemanja - B - Karviná
Motl Jiří - S - Lovosice
Stehlík Jan - S - Dukla

Nejlepší rozhodčí 2007

Do závěrečného boje byly nominovány tři dvojice rozhodčích. Mezi nimi samozřejmě nechybí zkušená dvojice Kohout – Novák, kteří jsou zároveň nejlépe hodnocenými rozhodčími v ZUBR Extralize (dle hodnocení delegátů!). Hned za nimi je další dvojice nominovaných, mezinárodní rozhodčí Novotný – Horáček, třetí dvojicí, která má šanci na vítězství v anketě, je česko-slovenské duo Kavulič – Skružný.

Nominace - Nejlepší rozhodčí 2007:


Kavulič Radoslav – Skružný Libor
Kohout Václav – Novák Petr
Novotný Jiří – Horáček Václav

zdroj - www.chf.cz - 27.12.2007