HCB Karviná
mládež
út 29.4.2008 | Ivo Dudek

5.kolo žákovské ligy a postup našich st. žáků

V sobotu 26.4.2008 se odehrálo další kolo Žákovské ligy.Naše družstvo starších žáků bohužel nezopakovalo v některých utkáních velmi dobrý výkon ze čtvrtého kola. Po prvních dvou utkáních bylo naše družstvo již na jistém postupovém místě a podle toho hra v dalších utkáních vypadala.

Bohužel hráči i přes trpělivé nabádání realizačního týmu k dobrému výkonu nepochopili, že každé utkání se hraje naplno. Nakonec se ziskem 3 bodů a skórem 93:99 jsme postoupili do 6.kola Žákovské ligy. Našim soupeřem budou družstva: Dukla Praha, HC Zubří a Strakonice.

Hraje se o víkendu 17.-18.5.2008 (možná v Karviné) a první tři družstva si zajistí postup na přebory České republiky.

Turnaj jsme zahajovali s favoritem soutěže Talentem Plzeň. Začátek utkání byl vyrovnaný, naše dobrá obrana nás dostala do vedení 10:7, bohužel dvojí vyloučení našeho družstva v závěru poločasu dostalo Plzeň do vedení 15:11. V druhém poločase jsme byli lepší a v sedmé minutě byl stav 18:18. Poté se družstva střídala ve vedení, ne však o více jak jednu branku.Utkání skončilo spravedlivou remízou 26:26.
Výborný výkon předvedli brankář Jakub Pala, hráči Jiří Užek, Tomáš Mlotek, Adam Niebroj a Lukáš Kanaloš. Je škoda, že se k nim nepřidal Daniel Kučo a také Jan Užek družstvu moc nepomohl, hlavně v obranné činnosti. Bohužel i křídla Vojtěch Holý a Radim Šulc odvedli velmi vlažný výkon.

Sestava:
Jakub Pala, Daniel Bartoň,Daniel Kučo 2, Ondřej Lička, Vojtěch Holý 4, Radim Šulc, Jiří Hodulík, Jan Užek 4, Antonín Mrózek, Lukáš Kanaloš 10, Jiří Užek 3, Tomáš Mlotek, Adam Nebroj 3.

V druhém utkání jsme se setkali družstvem Zlína. Od začátku utkání naše družstvo vedlo, i když Jan Užek a Jiří Hodulík hodně chybovali v obraně, kdy se neuměli vyrovnat s útočným systémem Zlína, který hrál na 2 pivoty. Nakonec zvítězila fyzická převaha i herní zkušenost našeho družstva. Utkání skončilo 28:16 v náš prospěch. Dobrý výkon podali Daniel Kučo, Lukáš Kanaloš, Adam Nebroj a tradičně obranář Tomáš Mlotek. Brankář Jakub Pala opět podal spolehlivý výkon.

Sestava: Jakub Pala, Daniel Bartoň,Daniel Kučo 6, Ondřej Lička, Vojtěch Holý, Radim Šulc, Jiří Hodulík, Jan Užek 4, Antonín Mrózek, Lukáš Kanaloš 11, Jiří Užek 2, Tomáš Mlotek, Adam Nebroj 4.

V třetím utkání jsme na narazili na dalšího favorita soutěže, družstvo Jičína. Začátek utkání byl z naší strany velmi špatný, spoustu technických chyb a nepřesná střelba dala Jičínu šanci k rychlému útoku. V desáté minutě prvního poločasu byl stav 1:10 pro Jičín. Navíc náš Adam Nebroj neustále komentoval výkon rozhodčích a byl vyloučen za nesportovní chování. Svou neukázněností oslabil již tak špatně hrající družstvo a trenérka Jana Hajžmanová jej poslala předčasně do šatny. Poločas skončil 18:9 pro Jičín. V druhém poločase se hra vyrovnala ale manko z prvního poločasu se již nepodařilo vymazat a utkání skončilo ve prospěch Jičína 28:19. Dobrý výkon podali jen brankář Jakub Pala, hráč Lukáš Kanaloš a mladý Jiří Hodulík. Bohužel Daniel Kučo i ostatní hráči - Jan Užek, Vojtěch Holý, Radim Šulc, Tomáš Motek i Jiří Užek se k min nepřidali a předvedli velmi špatný výkon.

Sestava:
Jakub Pala, Daniel Bartoň,Daniel Kučo 5, Ondřej Lička , Vojtěch Holý 1, Radim Šulc 1, Jiří Hodulík 5, Jan Užek 1, Antonín Mrózek, Lukáš Kanaloš 5, Jiří Užek 1, Tomáš Mlotek, Adam Nebroj.

Ve čtvrtém utkání nás čekalo družstvo Strakonic. Do desáté minuty prvního poločasu byla hra vyrovnaná potom nastal zlom, opět se hráči dopouštěli naivních technických chyb, nepřesná a ukvapená střelba Daniela Kuča, Adama Niebroje a Lukáše Kanaloše a hodně chyb posouvala družstvo Strakonic dopředu a poločas skončil 19:11 pro soupeře. V druhém poločase se hra částečně vyrovnala, příležitost dostali všichni hráči. Dobrý výkon podali mladí, Jiří Užek, Jiří Hodulík, Tomáš Mlotek, přidali se Vojtěch Holý i Radim Šulc. Utkání nedohrál Lukáš Kanaloš pro bolesti kolena Nenastoupil již také Daniel Kučo, který svým herním projevem utkání vzdal a byl vystřídán. Na lavičku usedli i Jan Užek a Adam Nebroj, kteří svým špatný herním projevem nepomohli družstvu k lepšímu výsledku. Utkání skončilo 20:29 pro Strakonice. Opět spolehlivý výkon podal brankář Jakub Pala.

Sestava:
Jakub Pala, Daniel Bartoň 1, Daniel Kučo 1, Ondřej Lička, Vojtěch Holý, Radim Šulc 3, Jiří Hodulík 3, Jan Užek 3, Antonín Mrózek, Lukáš Kanaloš 5, Jiří Užek 2, Tomáš Mlotek 2, Adam Nebroj.

VÝSLEDKY UTKÁNÍ

1. Plzeň - Strakonice 20:20 2. Jičín - Zlín 27:19 3. Karviná - Plzeň 26:26 4. Strakonice - Jičín 17:25 5. Zlín - Karviná 16:28 6. Plzeň - Jičín 20:23 7. Strakonice - Zlín 19:10 8. Jičín - Karviná 28:19 9. Zlín - Plzeň 14:29 10. Karviná - Strakonice 20:29

CELKOVÉ POŘADÍ:


1. HBC Jičín 10 103:75
2. Strakonice 5 85:75
3. T.Plzeň 4 95:83
4. Karviná 3 93:99
5. Zlín 0 59:103