HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 26.10.2008 | Ivo Dudek

SKP Frýdek-Místek - HCB OKD Karviná 26:39 (13:16)

Dobré výkony našeho týmu v posledních zápasech a naopak postavení Frýdku Místku na předposledním místě tabulky dávaly před utkáním tušit, že bychom měli odvézt z Frýdku Místku oba body. Domácí nám vzdorovali do cca 20. minuty. Pak už se ale projevila větší kvalita našeho kádru.

Hráči obou týmů se výborně znají. Řada našich hráčů prošla angažmá ve FM (Petrovský, Hastík, Kružík, Sliwka, Pavlíček, Heinz)a taky v týmu soupeře působí hráči, kteří prošli naší SCM (Tománek, Chrenko, Hes, Doucha).

Takže pro trenéry bylo určitě těžké vymyslet na soupeře nějakou překvapivou taktiku.

Začátek byl opatrnější, v brance FM dobře zasahoval Šoltés a naši dobře bránili a tak první branka padla až ve 4. minutě, kdy se prosadil Korňan. Další branky už na sebe nenechaly dlouho čekat a naši hráči si vybudovali malý náskok. První branku soupeře dal Kolmajer až v 8. minutě. Poté se již dařilo prosazovat domácím častěji a v cca 20. minutě dokonce krátce vyrovnali stav na 9:9. Vzápětí ale kontroval Vančo a do poločasu jsme soupeři utekli na poločasový stav 13:16.

Nástup do druhého poločasu nám vyšel parádně a šňůrou čtyř branek v řadě jsme soupeřův odpor definitivně zlomili. V dalším průběhu narostl náš náskok až na deset branek. Těžili jsme z četných technických chyb domácích, po kterých jsme proměňovali rychlé protiútoky.

Ohlasy trenérů:

Martin Kostelník: Vyhráli jsme, takže je spokojenost. Před utkáním jsem měl trochu obavy z podcenění soupeře, jelikož jsme teď dvě utkání za sebou vyhráli vysokým rozdílem a to se pak těžko hráči nějak motivují. Teď nás čeká čtrnáctidenní pauza, kterou využijeme k dobití baterek,

Lubomír Kavka: „Proti favoritovi jsme šli do utkání s vědomím, že nemáme co ztratit. V úvodu zápasu se kluci soupeře zbytečně báli, ale pak se podařilo vyrovnat. Bohužel dalšími technickými chybami jsme Karviné dovolili opět odskočit a to bylo nakonec rozhodující.

Frýdek-Místek: Šoltés, Doucha – Tománek 1, Bartošic 1, Meca 3, Bajgar 2, Kolmajer 9, Chrenko 2, Horáček, Vacula 2, Hes 6, Holbein, Skála, Krupa. Trenér: Lubomír Kavka.

Karviná: Mrkva, Lefan – Pavlíček 4, Brož, Vančo 4, Sliwka 4, Heinz 3, Faith 5, Šulc 7, Mrozek 2, Kružík 3, Petrovský 1, Hastík 2. Trenér: Július Korňan.

Rozhodčí: Horáček – Novotný. Sedmimetrové hody: 4/3 – 3/1. Vyloučení: 3:2. Diváci: 483.