HCB Karviná
Reprezentace
ne 22.3.2009 | Ivo Dudek

Po vítězství nad Dánskem muži druzí

Česko – Dánsko 24:22 (11:11)
Jasným vítězem turnaje bylo po předposledním utkání Slovinsko a Češi tak s Dánskem bojovali o konečnou druhou příčku. Do zápasu jsme ale nastoupili ve značně okleštěné sestavě, ve které z různých důvodů chyběli Štochl, Jícha, Horák, Berka, Sklenák, Prachař.

Nám se vstup do zápasu vůbec nepodařil a po technických chybách vedlo Dánsko 6:1! Trenér Lipták zákonitě nemohl reagovat jinak, než oddechovým časem. Ten týmu pomohl a především Zdráhala a Mráz se začali prosazovat přes pravou stranu dánské obrany. V 15.minutě bylo sníženo na rozdíl jediné branky 6:7. O čtyři minut později Mičkal z rychlého útoku vyrovnal, ale Dánové třemi brankami v řadě získali opět vedení 11:8. Závěr poločasu patřil českému celku a do šaten odcházely oba celky za nerozhodného stavu 11:11.

Druhá půle byla dlouho vyrovnaná, výborně na naší straně zahrál Zdráhala, který přidal do 45.minuty čtyři branky. Zlepšili jsme obranu, za kterou výborně chytal Martin Galia a výsledkem bylo vedení 20:18 v 50.minutě utkání. Ostré spojky v tu chvíli zastoupil Daniel Kubeš, který k vedení přispěl svými čtyřmi góly. Dánsko ale opět dokázalo zápas otočit, když se mohlo spolehnout na souhru s pivotem, která českému celku příliš nefungovala. Jejich vedení však netrvalo dlouho, Zdráhala získal českému celku převahu 23:22. Madsen v poslední minutě Galiu neprostřelil a nejlepší hráč zápasu Zdráhala přidal 24.branku. Po vítězství 24:22 nakonec Česko skončilo na druhé příčce.

Sestava a branky ČR:Galia, Slabý - Sobol 1/1, Nocar, Kubeš 5, Mičkal 3, Vraný, Zdráhala 9, Mráz 6, Hynek, Říha.

Nejvíce branek Dánska: Toft 7, L. Christiansen 3, Rasmussen 3, Madsen 3.

Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/1, vyloučení: 1 - 2, rozhodčí: Tajok, Dobrovits, (Maďarsko) diváků: 1200

První utkání: Slovinsko - Ukrajina 41:32 (18:15)

Nejlepší hráč: Henrik Toft Hansen (DEN)
Nejlepší brankář: Martin Galia (CZE)
Nejlepší střelec: Onufriyenko Sergey (UKR)

Konečné pořadí turnaje:

1. Slovinsko 6b
2. Česko 4b
3. Dánsko 2b
4. Ukrajina 0b

Zdroj: www.chf.cz