HCB Karviná
Zápasy
ne 29.3.2009 | Dudek Ivo

HCB OKD Karviná - HBC RONAL Jičín 32:20 (16:11)

Zápasové menu

Dlouho očekávané play off začalo a naši hráči do něj vstoupili výborně. Hned od začátku jsme se dostali do vedení a rychlou hrou podpořenou výborným výkonem Tomáše Mrkvy v brance jsme bez problémů kráčeli cílevědomě za vítězstvím v zápase. Série se teď stěhuje do Jičína, kde se hraje ve středu 1.4. druhý zápas.

Do utkání jsme nastoupili dobře a za 14 minut jsme si vypracovali pětibrankový náskok. Obrana fungovala spolehlivě za pomoci navrátilce Faráře a za ní chytal výborně Mrkva. Asi v polovině poločasu trenér Hudeček prostřídal v podstatě celou sestavu (vyjma brankáře) a do hry se tak rovnoměrně zapojovali všichni hráči z lavičky.
Ke konci poločasu jsme si vybrali slabší chvilku, kdy jsme neproměnili šest čistých šancí (2x Mrózek, 2x Heinz, Petrovský a Kočí) a náskok se nezmenšil jen díky tomu, že Mrkva "zavřel" naši branku a nedovolil jičínským trestat naše chyby v útoku.

Takové neproměňování šancí by se ale nemuselo v dalších zápasech vyplatit.
Druhý poločas začal trochu vlažněji než první. Ze začátku přibývaly branky pomaleji a hosté dokonce skórovali za prvním 14 minut dokonce jen třikrát!
Ve třinácté minutě se blýskl pěkným momentem Marek Vančo, kdy při náskoku z křídla předvedl po kontaktu s bránicím hráčem pěknou zadovku a ta si našla cestu do branky Jičína.
Poslední čtvrtina utkání se již odehrávala plně v naši režii a bylo jen otázkou na jaké výši se zastaví skóre s konečným hvizdem.

Do hry ještě nezasáhl Viktor Hastík, který má stále problémy s kotníkem a trenéři zatím nechtěli riskovat jeho další zranění. Věříme, že se do sestavy už brzo vrátí.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Petr Babák, kouč Jičína: „Je to zasloužená výhra domácích, kteří nám moc šancí nedali. Citelně jsme postrádali Bryknera s Babákem, úderný levák nám dnes na pravé straně hodně chyběl. Síla v útoku pak nebyla rozložená tak, jak bychom potřebovali. Naši mladí se sice snažili, ale ještě na nich nemůže být naše hra postavená.“ Jasný zlom v utkání bzl na konci první půle. „Tam jsme se dotáhli na pět gólů, ale totálně jsme zpackali přesilovku šest na čtyři. Prohráli jsme ji 0:3. Nechápu, co tam kluci vymýšleli na gólmana Mrkvu, který soupeře podržel.“

Jaroslav Hudeček (HCB OKD): S výsledkem jsem samozřejmě spokojen a částečně i s hrou. Ta ještě pořád není taková, jakou si ji představuji. „Udělali jsme sedmnáct technických chyb a to je hodně. Také si myslím, že rozhodlo to naše oslabení, kdy jsme i díky famóznímu Mrkvovi, který zavřel bránu, udrželi pětibrankový náskok. Je to zatím ale jen první krok, venku nás čeká náročnější zápas."