HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 8.8.2010 | Ivo Dudek

”Příprava zatím probíhá bez problémů”

řekl Roman Farář. Trochu jsme totiž vyzpovídali vedoucího družstva a sekretáře klubu Roman Faráře abychom se dozvěděli nějaké informace o tom jak probíhá příprava týmu mužů na novou sezónu. Ti se totiž v pátek vrátili ze soustředění ve Vysokých Tatrách.

"Příprava zatím probíhá bez problémů, soustředění v Tatrách bylo totiž o fyzické přípravě a kluci opravdu makali na 100 procent a tak se dá říct, že splnili vše, co se po nich požadovalo" pokračoval Roman.

Jak vypadá zdravotní stav hráčů?
Kromě Jana Faitha, který je po operaci menisku a Pepy Diviše (taky po operaci) jsou všichni v pořádku. Ti dva ale s námi ani na soustředění nejeli a dávají se dohromady v Karviné.

Na závěr soustředění jste měli hrát dvě utkání s Košicemi a nehráli. Proč z nich sešlo?
Mrzí nás to, měli jsme hrát v hale v Popradu. Tam nás ale z důvodu ME juniorek v basketu nepustili a jinou možnost se už nepodařilo najít. Z tohoto důvodu se tato utkání neuskutečnila. A aby toho nebylo málo, nebude se hrát ani přípravné utkání s Brnem, které se mělo hrát už teď v úterý. Je to z finančních důvodů soupeře, který má prý problémy s dopravou k nám. Náhradu se nám taky nepodařilo zajistit. Všechny okolní týmy mají program plný a nikdo nechtěl přijet.
Takže herní prověrka bude až v maďarské Tatabányi, kde nás v pátek ve 12:00 hodin čeká dánský Silkeborg v sobotu pak domácí Tatabánya a v neděli zápas o umístění. V druhé skupině budou hrát Lemgo, Chambery a Szeged.
Hned další týden pojedeme na memoriál Jerzego Klempela do Polského Dzierżoniowa. Tam se představí týmy z Polska, Běloruska a Ukrajiny. My budeme mít ve skupině HC PORTOVIK Juzhny (vícemistr Ukrajiny), HC MIESHKOV Brest (vícemistr Běloruska) a čtvrtý tým polské ligy AZOTY Puławy.

Po dobu soustředění probíhal na Slovensku Evropský šampionát juniorů. měli jste trochu možnost sledovat naše kluky?
Díky internetu i slovenské televizi jsme tu možnost měli. Je dobře, že se naši hráči neztratili, podávali dobré výkony. Vypadá to, že vzhledem k tomu, jakou budou už mít herní praxi, na rozdíl od zbytku týmu, budou asi z manšaftu nejlepší až se k nám připojí :-).

Doma se tedy "díky" odpadnutí utkání s Brnem přestavíte až v úterý 24.8. v utkání s Kopřivnicí. Je to tak?
Bohužel to tak vypadá. Pokusíme se ještě aspoň domluvit s Frýdkem o přehození pořadatelství utkání, které se bude hrát 1.9. tak abychom hráli doma. Má se totiž hrát ve Frýdku a my bychom přece jen přivítali, kdybychom mohli hrát více doma.

Na závěr bych se ještě rád vrátil k losu PVP. Jak se realizační tým dívá na Maribor, co by soupeře prvního kola?
Jsme spokojeni. Sice jsme byli trošku smutní z toho, že v osudí při losování už nezbyl třeba Krems nebo prostě někdo trochu blíž k nám, ale nakonec jsme spokojeni. Ono těch cca 600 kilometrů není zas tak daleko a i po sportovní stránce jsou Slovinci přijatelným soupeřem.