HCB Karviná
Extraliga
čt 12.5.2011 | Týdeník Horník

Porazí Baník nepříjemnou Plzeň?

KARVINÁ – Extraligoví házenkáři HCB OKD prohráli v posledním kole nadstavby důležitý souboj v Praze, který je prakticky zbavuje reálných myšlenek na obhajobu titulu. „To jsme tvrdili už po porážce v Lovosicích, ale výsledky dalších zápasů nám pak nahrály a my dostali druhou šanci.

Bohužel jsme ji na Dukle nevyužili a obávám se, že třetí šance už nepřijde,“ popsal realisticky situaci trenér Baníku Martin Kostelník.

Jeho tým měl zápas na Dukle rozehrán na vítězství. „Dukla se nenacházela v optimální situaci, měla nějaké zraněné a také naše hra vypadala delší dobu lépe než hra soupeře,“ přibližoval Kostelník.

Jeho svěřenci nezachytili začátek, ale postupně se karta začala obracet a Baník si zlepšenou hrou v obraně vydobyl vedení. Herní pohodu si pak přenesl i do druhé části a až do 45. minuty vedl! „Udávali jsme tón hry, naneštěstí v následujících deseti minutách jsme přišli o všechno. Kluci skvěle bojovali, bohužel hrát dobře tři čtvrtiny zápasu nestačí, takže jsme pak na ně byli hodně kritičtí. Mužstvo závěr nezvládlo, tak se o titul nebojuje,“ hlesl zklamaně Kostelník.

Karvinští Duklu sami posadili na koně, ta možná už ani nedoufala v obrat. Její vítěznou pasáž odstartovalo sporné vyloučení Kalouse za banální faul u postranní čáry zcela mimo děj, který ani nebyl na dvě minuty, ale spíš na napomenutí. Pak hrála Dukla další přesilovku, v ní otočila skóre a Karvinští zcela odešli. „Místo, abychom se při našem vedení uklidnili, tak jsme zmatkovali. Kluci jako by začali mít strach o výsledek,“ zlobil se Kostelník.

Teď jeho týmu nezbývá než doufat v zázrak. „Titul je už asi mimo náš dosah, nicméně stále máme velkou šanci na některou z medailí. Tabulka je vyrovnaná, na tři medaile je nás pět vlčáků a my se musíme pokusit udělat vše pro to, abychom dopadli co nejlépe,“ burcuje trenér Karviné mužstvo HCB OKD před závěrečnými čtyřmi zápasy sezony.

Prvním ze zbývajících soupeřů bude v neděli dopoledne v karvinské hale nepříjemná Plzeň. „Pokud chceme medaili, musíme vyhrát. Po nedávných porážkách v Plzni máme zvýšenou motivaci vrátit vše soupeři i s úroky. Nemusím snad zdůrazňovat, že nahoru se posuneme jen po vítězstvích, nikoliv po porážkách. Snad nám k dobrému výkonu pomohou i diváci a my se jim odměníme kvalitním výkonem,“ přeje si vzájemnou symbiózu s obecenstvem trenér Martin Kostelník.