HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 12.3.2002 | Zdroj: Deník Sport

Allrisk byl mistru z Karviné rovnocenným soupeřem

V Praze se hrály v sobotu dva zápasy Interligy mužů a mnozí diváci mohli srovnávat jejich úroveň. Na rozdíl od duelu Dukly s Frýdkem-Místkem se více házenkářského umu přilepilo na ruce aktérů zápasu Allrisk-Karviná.

"Soupeř se představil ve velmi dobrém světle a oceňuji hlavně jeho houževnatost a úsilí," prohlásil hostující trenér IVAN HARGAŠ. "I pro nás to byla výborná prověrka, protože jsme se v posledních třech týdnech věnovali fyzické přípravě, abychom dohonili manko. Jsem rád, že výkon mužstva opět stoupá, protože jsme v Praze postrádali řadu hráčů - Juříčka, Brůnu, Tomáše Heinze, Horáka a brankáře Galiu. Proto jsem s výhrou spokojen," pochvaloval si.

Už v prvním poločase byl dvakrát vyloučen Drobek, který je klíčovým střelcem mistrovského celku a také v obraně "tvrdí muziku". Hrozilo nebezpečí, že zápas pro třetí vyloučení nedohraje. To se také stalo... "I na tuto variantu jsme byli připraveni, proto jsme nechali hrát Drobka po přestávce i v obraně. Po jeho odstoupení dostal příležitost Kamil Heinz a počínal si skvěle, zaznamenal pět gólů a našeho kanonýra nahradil," dodal se šibalským úsměvem Hargaš. Nejeden jeho kolega by v takovém případě posílal dvakrát vyloučeného hráče do útoku, ale lodivod mistra se přesvědčil, že může v zápasech vsadit i na ostatní hráče z lavičky.

"Konečně jsem se proti Allrisku prosadil. V předchozích zápasech jsem vyšel střelecky naprázdno, tentokráte to vyšlo báječně. Kluci mně přihrávali v době, kdy jsem měl už našlápnuto a rychle jsem se dostal po křídle k brankovišti," uvedl nejlepší střelec vítězů RENÉ VAŠEK, autor šesti branek. V brance hostí kraloval zkušený brankář MILOŠ SLABÝ. "Byl to kvalitní zápas a v brance jsem se v žádném případě nenudil. Pomohla nám změna obrany z 1-5 na 6-0. Allrisk je po hráčském doplnění v současné době silným mužstvem a jeho výkonnost se stále zlepšuje," uznal kvality soupeře.

Spokojen byl i přes porážku trenér domácích. "Se soupeřem jsme dlouho drželi kontakt, ve druhé části se projevila větší herní zkušenost. Jakmile Karviná zvýšila vedení na rozdíl čtyř gólů, pak jí stačilo, aby hru už jen kontrolovala. V útoku se prosazovala pravá strana zásluhou Kamila Heinze a Vaška," komentoval zápas RUDOLF HAVLÍK a na adresu svých svěřenců nešetřil pochvalnými slovy. "Oceňuji nevídané nasazení v soubojích hráč proti hráči, tím jsme se přiblížili světovému trendu. Po delší době jsme zařadili do sestavy Pavla Faráře, abychom zvýraznili ještě více svou agresivní hru."