HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 18.4.2002 | Zdroj: Deník Sport

Rozhodly obrany, míní Farář

Trenér Karviné měl po utkání kompliment pro tým Frýdku-Místku, který jeho svěřenci v prvém poločase doslova rozbili.

"Prvých třicet minut se odehrálo ve velmi vysokém tempu, které vyprovokoval náš soupeř," pověděl IVAN HARGAŠ. "My jsme se k němu přidali, obrátky zvýšili na pekelné a k vidění byla házená na špičkové úrovni." Hargaš ocenil korektní boj a přidal poznámku k průběhu utkání po změně stran. "Ano, aniž by byl k tomu pokyn, hráči se ve druhém poločase podvědomě šetřili. Zápas to však určitě byl krásný."

Trenér Frýdku-Místku RASTISLAV TRTÍK viděl důvod selhání v patnáctiminutovém úseku prvé půle, kdy úspěšnost střelby jeho svěřenců byla velice nízká. "Tím jsme Karvinou pustili do rychlých útoků a ona nám střílela gól za gólem. Vyhrála zcela zaslouženě. Já mohu být spokojen jen s druhým poločasem, který jsme vyhráli 14:12."

MILAN BERKA se svým trenérem souhlasil. "Za stavu 4:2, 4:3 a 4:4 jsme nedali góly z rychlých brejků. Potom špatně volenými střelami jsme si zadělávali na další problémy. Ale rozhodly rychlé protiútoky." Berka zdůraznil, že frýdecko-místecký tým v žádném případě nehodlal prohraný zápas v poločasové přestávce zabalit. "Měli jsme dvě stě fanoušků v hledišti, těm bychom to nemohli udělat. Slíbili jsme si, že druhý poločas vyhrajeme a to se povedlo. Horší než v prvém to být nemohlo, bojovali jsme dál."

Kapitán Karviné ROMAN FARÁŘ viděl jako klíčový brankový únik z 2:4 na 11:5, což trvalo osm minut. "Takový náskok se už nepouští. Dávali jsme snadno góly, ale velice důležité bylo kvalitní bránění. V prvém poločase byla naše obrana velice rychlá, elastická, mnohem kvalitnější než soupeřova. Pochvalu zaslouží i oba naši brankáři." A k vývoji série přidal: "Je jedno, jestli jsme vyhráli o devět, anebo bychom vyhráli třeba jen o jeden gól. Hlavní je vítězství."