HCB Karviná
Reprezentace
út 28.5.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Trenér Haber postrádá řadu zraněných opor

Čeští házenkáři budou hrát play off o MS s Chorvatskem. Dva červnové zápasy play off rozhodnou o tom, zda celek českých házenkářů postoupí na světový šampionát.

Ten se uskuteční na přelomu ledna a února příštího roku v Portugalsku. "Již při losování jsem říkal, že máme nejtěžšího soupeře ze všech možných, ale porazit se dá každý," míní reprezentační trenér Vladimír Haber. V přípravě na důležité souboje, které se hrají v sobotu 1. června v Záhřebu a 9. června v Karviné, se však musí potýkat s mnoha absencemi. Po dlouhé a náročné sezóně mu z kádru vypadla řada zraněných hráčů.

Proti Chorvatům se tak bude muset český kouč obejít bez Juříčka, Kamila Heinze, Brůny, Štefana, Berky či Kováře. Navíc v prvním zápasu nemůže počítat ani s Mrázem a Šumou, které německý Solingen neuvolnil, protože hraje baráž o udržení v bundeslize. Proto Haber povolal náhradníky Stöhra, Jíchu a Kubeše se Zemánkem.

"Těžko říci dopředu, jaké to pro nás bude oslabení, ale Šuma s Mrázem budou chybět určitě. Oba mají zkušenosti z náročné německé soutěže a navíc Šuma se dostal do skvělé formy a několikrát se objevil v sestavě kola," řekl Haber, který soupeře studoval na videu ze zápasů z ME a minulý týden jej na vlastní oči viděl spolu se svým asistentem Pavlem Pauzou v přípravném utkání se Švýcarskem.

"Musím přiznat, že Chorvaté mají velice dobrou formu a soupeře porazili o dvanáct branek. Jejich hra stojí především na trojici spojek Bilič, Goluža, Metličič. Ti dokáží pálit jak z větších vzdáleností, tak se umí prosadit po kombinaci s pivotem i na brankovišti," povšiml si Haber.

Nominace házenkářů ČR

Brankáři: Miloš Slabý, Martin Galia (oba Baník Karviná),

Křídla: Karel Nocar (Allrisk Praha), Michal Kraus (SKP Frýdek- Místek), Daniel Čurda (HSC Plzeň), Jan Filip (Nordhorn/Něm.), Tomáš Heinz (Karviná),

Pivoti: Andrej Titkov (Karviná), Petr Hrubý (Dukla)

Spojky: Jaroslav Zemánek, Filip Jícha (oba Dukla Praha), Daniel Kubeš (Halmstad/Švéd.), Milan Stöhr (Sporting Lisabon/Port.), Alexander Radčenko, Roman Farář (oba Karviná).