HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 2.5.2003 | Zdroj: Deník Sport

Interliga mužů je v ohrožení

Nad další existencí Interligy mužů visí otazník. Vyplývá to ze setkání představitelů Českého a Slovenského svazu házené, které se uskutečnilo v minulých dnech v Praze.

Český svaz požaduje, aby tuto soutěž řídil místo společnosti Handball 2000 spol. s r.o., v níž mají padesátiprocentní podíly obě federace. Slovenský svaz chce ovšem čtvrtý ročník společné Interligy hrát ještě pod organizací společnosti Handball 2000. Ani po víkendovém jednání obě strany nedospěly k závěru a konečné rozhodnutí by mělo padnout do deseti dnů.

Celou situací se nyní budou zabývat instituce obou svazů – výkonný výbor ČSH a správní rada SZH. Obě federace poté zaujmou definitivní stanoviska.

„Jde nám o otázku marketingu, způsobu řízení a medializace soutěže,“ vysvětlil požadavky českého svazu jeho předseda Jaroslav Chvalný, který v současné době odmítl celou kauzu podrobněji komentovat.

Jestliže se obě strany nedohodnou a příští ročník nebude pod přímým vlivem českého svazu, ČSH uvažuje o zrušení Interligy a navrhuje hrát samostatnou nejvyšší českou soutěž.

Přitom ještě při nedávném setkání klubů v Povážské Bystrici bylo rozhodnuto, že by v příštím ročníku Interligy mělo hrát místo současných jedenácti až šestnáct celků.