HCB Karviná
Tiskové zprávy
út 3.6.2003 | Zdroj: iDnes.cz

Zubří bude trénovat Hrachovec

Zatímco o novém trenérovi Karviné se zatím jedná, házenkáře Zubří povede v nové sezoně interligy jako trenér bývalý reprezentant Petr Hrachovec.

Třicetiletý odchovanec tamního klubu funkci nahradí Jiřího Miku, který se stal sportovním ředitelem. Nové změny oznámilo vedení valašského celku po měsíci vyjednávání. "Poprvé jsem o svém trenérském angažmá v Zubří jednal na přelomu roku," prozradil velmi zvídavému spolupracovníkovi čtk Hrachovec.

Zvažoval také prodloužení angažmá ve třetiligovém německém Horkheimu, kde poslední čtyři sezony působil. "Ekonomicky to bylo zajímavější, ale už mi scházela motivace," vysvětlil jeden z důvodů svého návratu.

Nový kouč by měl být představen mužstvu 14. července, kdy házenkáři Zubří zahájí přípravu. Hrachovec, jenž s klubem podepsal roční smlouvu se stejně dlouhou opcí, bude obdobně jako Pavel Pauza z pražského Allrisku hrajícím trenérem. "Doufám, že mi kluci nedají svým výkonem možnost nastoupit. Ale pokud přijdou zranění, nebo výkonnost týmu nebude optimální, jsem připraven naskočit," řekl Hrachovec.

Důvěry mateřského celku si cení. "V mém věku podobné trenérské nabídky člověk jen tak nedostává, o to větší zodpovědnost na mě bude ležet. Udělám však maximum, abych nezklamal a tým dovedl co nejvýše," slíbil.