HCB Karviná
mládež
út 20.4.2004 | Hansel Radim

Mládežnická družstva HCB Karviná

Komentáře trénerů mládeže k dosavadnímu průběhu soutěží.

Komentář trenéra mládeže Jaroslava Hudečka k dosavadnímu průběhu soutěží.

Jarní část ligy staršího dorostu v soutěžním ročníku 200/2004 je výrazně lepší, než část podzimní. Na podzim prohrálo družstvo celkem 4 utkání a z toho dvakrát zcela zbytečně. Hlavně porážka na domácí palubovce od družstva Plzně nás bude dlouho mrzet. V jarní části naše družstvo prohrálo pouze jedenkrát a to na půdě Třeboně, která usiluje o zisk titulu. Naše družstvo zkvalitnilo v jarní části především hru v obranné fázi. Bohužel hra v postupném útoku pořád není tak kvalitní, jak bychom si přáli. Po vítězství v Plzni 19:16, nás čeká v neděli 25.4.2004 poslední utkání soutěže na domácí palubovce se silným celkem Zubří, které v případě vítězství může získat mistrovský titul. Letošní ročník dorostenecké ligy je nejvyrovnanějším za posledních 5 let. Dokladem toho je, že i při vítězství nad Zubřím obsadíme 4. místo se ztrátou pouhých dvou bodů na vítěze soutěže. O to víc nás musí mrzet zbytečné porážky v podzimní části, které nás připravily o možný zisk titulu. Dokladem kvality družstva je účast šesti našich hráčů ve výběru reprezentace ČR "19", která se připravuje na kvalifikaci o postup na ME dorostu v Bělehradě. S hrou družstva jsem po jarní části celkově spokojen.

Mladší dorost prokazuje ve své ligové soutěži vysokou úroveň. Bezpečně a s převahou vede ligu mladšího dorostu a již v předstihu si zajistil účast na přeborech ČR, které se budou konat ve dnech 15.-16.5.2004 ve Vítkovicích. V tomto celku nám rostedalší vynikající generace mladých hráčů. V družstvu Kadetů ČR máme silné zastoupení, celkem 10 hráčů! Přejme jim mnoho štěstí v boji o mistrovský titul, který by si družstvo za své výkony zasloužilo.

Komentář šéftrenérky žactva pí. Hajžmanové k dosavadnímu průběhu soutěží.

Mládežnická družstva začala hrát odvetnou část soutěže.

Minižáci pod vedením trenérky Soni Orctové si vedou velice dobře. Vyhráli svou skupinu a postupují do finále soutěže.

MLadší žáci B - trenér Jiří Balcar, odehráli prozatím dvě utkání a to, v Ostravě vyhráli 15:13 a s Krmelínem 39:7 a vedou tabulku.

Mladší žáci A - trenér Lumír Poncza, družstvo bojuje o první místo v tabulce, které zaručuje postup na přebor ČR.O Velikonocích se zúčastnili mezinárodního turnaje v Praze, kde ve velké konkurenci obsadili pěkné 3. místo.

Starší žáci B - trenérka Jana Hajžmanová, taktéž toto družstvo si vede velice dobře a po třech vítězstvích v řadě vede tabulku své soutěže.

Starší žáci A - trenérka Jana Hajžmanová, družstvo hraje celostátní soutěž, kde již vyhráli 4. kolo a postupují do 5. kola, které se hraje 25.4.2004 v Plzni. V divizní soutěži jsou na 2. místě za Zubřím. O Velikonocích byli spolu s ml. žáky na turnaji v Praze, kde v konkurenci 66 družstev z celé Evropy obsadili 3. místo.