HCB Karviná
klubové informace
st 20.8.2008 | Ivo Dudek

Svátky házené v Karviné startují

Stává se již tradicí, že koncem měsíce srpna patří Karviná mladým házenkářům. Během tří dnů, letos to bude od 21. do 23. srpna, se na hřištích v Karviné a okolí vybojuje více než 650 utkání v tradičním mezinárodním Karviná Handball Cupu 2008.

zdroj: http://karvinsky.denik.cz
Letos se do turnaje přihlásilo rekordních 138 družstev. Hrát se nebude jen v samotném centru XI. ročníku Handball Cupu v Karviné, ale také v Havířově, Českém Těšíně, Třinci, Orlové, Horní Suché a nově i ve Stonavě. Letos se přihlásilo 138 družstev z osmi zemí. Zastoupení budou mít Estonsko, Chorvatsko, Itálie, Litva, Polsko, Slovensko, Srbsko a nejvíce pochopitelně domácí české celky.

První boje budou zahájeny ve čtvrtek 21. srpna v 9 hodin. V tento den se v 19 hodin uskuteční také slavností průvod účastníků od házenkářské haly do amfiteátru letního kina, a to za doprovodu Malé černé hudby a mažoretek KSVČ Juventus.

V parku Boženy Němcové bude i kulturní program, v němž vystoupí TŠ Nikola´s Dance Unico (Juventus Karviná) a cimbálová skupina Réva. Pochopitelně již tradičně nebude chybět ohňostroj, který je naplánován i na slavnostní ukončení 23. srpna. V pátek 22. srpna proběhne od 19.30 hodin na venkovním hřišti u házenkářské haly diskotéka, kterou uvádí Petr Soukup. Při slavnostním vyhlášení výsledků 23. srpna ve 20 hodin se představí skupina TEAM Revival.

Pro účastníky mezinárodního turnaje mládeže bude fungovat mezi jednotlivými hřišti kyvadlová doprava. Víc než 3000 házenkářů, funkcionářů a rozhodčích se bude stravovat v pěti karvinských jídelnách: na Gymnáziu, Střední škole techniky a služeb a v základních školách Cihelní, Dělnická a Slovenská.

Finále všech osmi kategorií se uskuteční v házenkářské hale STaRS v Karviné-Novém Městě během soboty 23. srpna. „Není to jednoduché připravit tak náročný turnaj", sdělil předseda organizačního výboru a prezident HCB OKD Karviná Pavel Halada. „Vždyť tento házenkářský svátek připravuje na 200 dobrovolných funkcionářů a jednotlivé zápasy bude řídit 70 rozhodčích z celé republiky. Musím rovněž poděkovat všem velkým i malým sponzorům, bez nichž bychom tento turnaj nemohli uskutečnit. Chci pozvat všechny příznivce házené i další občany k této velké sportovní akci. Kromě sportovních bojů si mohou zakoupit pěkné suvenýry a rovněž nebude chybět pestré občerstvení,“ lákal sportovní diváky na boje mladých házenkářských nadějí Pavel Halada.