HCB Karviná
Extraliga
ne 4.4.2010 | Martn Ruščin - Karvinský deník

V pondělí hrajeme na Dukle

Karviná – S jasným úkolem vyhrát a postoupit nastoupí v pondělí v 10:30 hodin před televizními kamerami hráči karvinského Baníku OKD proti domácí Dukle Praha v semifinále extraligy házenkářů.

Karvinští sice skončili v tabulce základní části až čtvrtí, jenže sami významně říkají, že play off je jejich soutěž. „Pokud vím, tak prvním místem v dlouhodobé části se titul nevyhrává. Důležité je potvrdit to ve vyřazovací části. A nám se v play off pravidelně daří,“ podotýká předseda úspěšného klubu Pavel Halada.

Ten pochopitelně svým hráčům věřil i během klasické sezony. A věří nadále. „I když jsme během roku nepodávali takové výkony, jaké bychom chtěli, věřil jsem, že na play off se kluci dají dohromady. Zatím to vychází,“ říká Halada.

Jeho slova potvrzuje gólman Baníku a obvyklá opora mezi tyčemi Tomáš Mrkva. „Jakmile přijde play off, na náš tým sedne vítězný duch. Play off je prostě naše soutěž,“ směje se mladý brankář s přezdívkou Ludva.

Také Vojtěch Petrovský, tradiční karvinský střelec, si vítěznou náladu v týmu pochvaluje. „Začali jsme dobře bránit, od toho se vše odvíjí. Myslím, že s námi v play off nikdy nikdo nechce hrát. Teď se to potvrzuje. Dukla asi není moc ráda, ale co se dá dělat, skončila první, my čtvrtí a musíme se spolu utkat,“ konstatuje spojka HCB OKD.

Do Prahy pojedou obhájci titulu s tím, že budou chtít navázat na výkon ze středečního utkání v Karviné. „Vedeme 2:0, ale zatím ještě není nic rozhodnuto. Dukla udělá vše pro to, aby neprohrála,“ varoval už po druhém zápase trenér Baníku Jozef Hanták, jehož tým šlape v play off jako dobře seřízené hodinky.

„Udělat poslední krok je vždy nejtěžší, ale už jsme letos na Dukle vyhráli, a to hned dvakrát. Pevně věříme, že v pondělí bude platit do třetice všeho dobrého,“ zakončil Tomáš Mrkva.

Případný čtvrtý duel série by se hrál ve čtvrtek 8. dubna opět v karvinské hale házené. Baníkovci ale věří, že jej nebude třeba.