HCB Karviná
mládež
st 22.2.2012 | Karvinský deník

Mladí házenkáři druzí

Karviná – V Lovosicích se uskutečnilo třetí kolo jedné ze skupin Žákovské ligy v házené. Karvinští mladíci postoupili do další fáze soutěže.

Kromě domácích a Karviné se zúčastnily turnaje v Lovosicích ještě celky Luhačovic a Úval. Karvinští skončili na druhém místě za domácím výběrem a zajistili si tak postup do čtvrtého kola, které se uskuteční 3. března. Místo konání jejich turnaje ještě není určené, ale Karviná už ví, že bude hrát ve skupině N s Kopřivnicí, Plzní, Duklou Praha, Rožnovem p. R. a Strakonicemi.

„V Lovosicích jsme předváděli celkem dobré výkony,“ prozradila trenérka družstva Jana Hajžmanová. „Rozhodující byl poslední zápas s domácími Lovosicemi, ve kterém jsme začali výborně a vedli o šest branek. Ještě v poločase byl stav 13:10 pro nás. Pak se ale našemu gólmanovi Mokrošovi přestalo dařit a Lovosičtí toho využili k obratu. Je to velká škoda, snad to ve čtvrtém kole bude lepší,“ zadoufala Hajžmanová, jejíž tým má letos za cíl postup do finále celé soutěže.

Výsledky Karviné: TJ Sokol Úvaly 15:8, TJ Sokol Luhačovice 35:14, ASA Město Lovosice 21:24.

Konečné pořadí:

1. Lovosice 6 bodů
2. Karviná 4
3. Luhačovice 2
4. Úvaly 0.

Karviná:
Mokroš, Juráš – Košař 10, Michalcsák 3, Plaček 11/3, Piwko 7, Poliačik 3, Petr 2, Szabla 16/1, Solák 5, Wozniak 10, Zuzánek 4. Trenérka: Jana Hajžmanová.

Oldřich Horák