HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 26.10.2001 | Makůvka

Karviná může prohrát!

Takovou radost na Allrisku asi ještě nezažili. Do historie letošního ročníku házenkářské Interligy se zapsali jako první tým, který si smlsnul na Karviné. A to způsobem vpravdě suverénním.


Desetkrát odcházeli vládci domácí klubové házené se skalpem svého soupeře a dlužno podotknout, že je to příliš úsilí nestálo. Jedenácté zastavení se jim stalo osudným. Na nadšeně bojující Pražany jejich příliš profesorská hra prostě nestačila.

"Radovali jsme se jako blázni," přiblížil atmosféru v šatně nejlepší střelec zápasu JIŘÍ KUBEC. Na oslavy bohužel nezbyl čas, již dnes totiž čeká Allrisk další souboj, tentokrát s Košicemi. "Trenér nám vštěpoval, abychom si to uvědomili a zamysleli se nad tím. Hospůdka přijde na řadu, když zdoláme i je."

Trenér nám vštěpoval... Někde tady leží jeden z důvodů současných úspěchů Allrisku. "Pan Havlík se nás snaží stále motivovat, stále opakuje, že správným přístupem můžeme leccos dokázat," objasnil Kubec. A potom se může stát to, co ve středu. Perfektní dodržení taktických pokynů, udržení koncentrace po celý zápas, příkladné nasazení vycházející z dobré fyzické kondice, to udolalo Karvinou.

Domácí předčili mistra ve dvou zásadních faktorech. "Náš Štochl v brance předvedl skvělý výkon, Galia se Slabým si na opačné straně vybrali špatný den," začal u ochránců svatyně kouč RUDOLF HAVLÍK . A dále? "Kubec s Hladkým jako spojky jasně převýšili Radčenka a Drobka. Zvláště ustrážení Radčenka si velmi cením, skvělou práci odvedl Brabec," liboval si trenér. Alexandr Radčenko je totiž klíčovou postavou vedoucího mužstva soutěže. "Nehrál špatně, ale nedařilo se mu tak, jak všichni očekávali. Bez toho působí hra Karviné poněkud kostrbatě," vysvětlil Kubec.

Na lavičce Moravanů působí IVAN HARGAŠ, házenkářský fanatik. "Nedokázali jsme nalézt rytmus, nefungoval přechod dvojice hráčů do rychlého protiútoku," shrnul. Doufá, že si jeho svěřenci vezmou z porážky ponaučení. "Nesmějí si myslet, že doma nemají soupeře, to by se nám mohlo vymstít!"

Karviná tedy prohrála. Pro Interligu je to jenom dobře.