HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 19.12.2003 | Jirka

Miloš Slabý odjel do Libanonu

Brankář HCB Karviná Miloš Slabý odjel na dvoutýdenní angažmá do Libanonu, kde se uskuteční panasijské hry, ve kterých bude reprezentovat Bahrainský klubový tým Al-ahly.

Angažmá v tomto klubu nám nabídla partnerská firma Ro.Si. Company již v dřívější době, ve které jsme netušili, že náš klub bude v tomto termínu hrát pohárové utkání. Nechtěli jsme bránit Miloši v tomto velice zajímavém angažmá. Miloš je momentálně ve vynikající formě a v nejlepších brankářských letech, ale i on musí uvažovat o dostatečném finančním zajištění. Karvinská házená je asijském regionu velice známá, protože mezi hosty, kteří pravidelně navštěvují Lázně Darkov, je mnoho sportovců právě odtud. Kluby tohoto regionu nám zasílají nabídky ke vzájemné spolupráci a proto jsme se rozhodli již dříve pro tento krok. Za tohoto stavu jsme se snažili sehnat rovnocennou náhradu v rámci České republiky. Již jsme se dokonce domluvili s jedním českým klubem o hostování jejich brankáře na naše pohárové utkání za souhlasu EHF. Ovšem v této fázi je situace velice nejasná, protože legislativa ČSH ve svých pravidlech hostování mezi kluby HIL neumožňuje. O definitivní rozuzlení padne dnes v případě našeho neúspěchu v tomto jednáních dáme možnost zviditelnit se našim mladým brankářům, kteří už nejednou dokázali svou kvalitu.

Upřesníme výsledky našich jednání.

V tomto utkání také nenastoupí Laclavik, Mrakič, Konečný a Kamil Heinz. Otazník je kolem Tomáše Heinze, ale i v této sestavě věříme v úspěch našeho týmu. Pořád máme reálnou šanci postoupit do dalšího kola.