HCB Karviná
Reprezentace
pá 29.12.2006 | Ivo Dudek

Nezahálejí ani junioři

Reprezentační přestávky v nejvyšší házenkářské soutěži využívají k přípravě také čeští junioři, které na začátku ledna čeká další soustředění.

Tentokrát se bude naše záloha připravovat v Zubří, kde je v termínu 2.-6. ledna kromě tréninků čeká i několik přípravných zápasů. "Během soustředění změříme síly s extraligovým celkem Zubří a dvakrát si zahrajeme proti juniorům Slovenska" říká trenér juniorů Vojtěch Srba.

Slovensko čeká v dubnu stejně jako naše juniory kvalifikace na JMS 2007 v Makedonii. Naši hráči mají ve skupině, ze které postupuje pouze vítěz, těžké soupeře a to domácí Maďarsko, Francii a Lucembursko. "Favoritem naší kvalifikační skupiny je pro mne rozhodně domácí Maďarsko a to i přesto, že se nezúčastnilo posledního JME v Rakousku. Po zkušenostech z MS 2005, kdy jim domácí diváci připravili fantastickou atmosféru (pozn. na utkání domácích juniorů chodila návštěva až 3 500 diváků!), jim dávám největší naději", myslí si trenér Srba.

Trenéři českého celku měli při sestavování nominace na tuto i následující akci velké problémy, neboť v lednu čeká řadu hráčů studujících na vysokých školách zkouškové období. "Kromě hráčů-studentů (pozn. Miko, Miler, Petržala) nám bude z užšího kádru chybět i Mikšík, který má zápal plic," říká trenér Vojtěch Srba a dodává: "i proto dostanou příležitost další hráči a to i ti, kteří patří věkově do kategorie výběru dorosteců".
Ve stejném měsíci čeká výběr juniorů i další akce, která se od 15. do 21. ledna uskuteční v Jičíně. Zde na družstvo mimo jiné čekají i tři přátelská utkání s Polskem. Samotná kvalifikace na JMS se koná 6.-7. dubna 2006.

Nominace českého týmu:
brankáři: Malina (Zubří), Mrkva (Karviná)
křídla: Lehocký (Dukla), Jablonka (Lovosice), Pavlíček (Karviná - hostování Frýdek-Místek), Škvařil (Dukla), Bednář (Vsetín)
spojky: Landa (Dukla), Rachač (Karviná), Vyjídák (Zubří), Petrovský (Frýdek-Místek), Mráz (Č.Budějovice), Brykner (Jičín), Horák (Brno)
pivoti: Havel (Lovosice), Třeštík (Zubří)

Program českého týmu:
2. ledna - úterý sraz národního týmu
3. ledna - středa ČR junioři - Zubří (SH Zubří 18hod)
4. ledna - čtvrtek ČR junioři - Slovensko (SH Zubří 17,30hod)
6. ledna - sobota ČR junioři - Slovensko (Povážská Bystrica 10hod)

konec akce zdroj : www.chf.cz