HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 16.1.2007 | Ivo Dudek

Příprava HCB OKD Karviná - Tatran Prešov 39 : 34 (19:21)

Dnes se odehrál první ze tří přípravných utkání se špičkovým slovenským klubem Tatranem Prešov. Trenér Jiří Kekrt měl tak možnost vyzkoušet téměř všechny hráče proti silnému soupeři.

Lépe začal Tatran, který se ujal dvoubrankového vedení, které ještě postupně navyšoval. Ve třinácté minutě jsme už prohrávali rozdílem šesti branek 6:12. Pak naši hráči šňůrou čtyř branek snížili na 10:12 a dostali se zpět do zápasu. Rozdíl dvou branek ve prospěch Prešova se pak udržoval až do konce poločasu.

Do druhého poločasu nastoupil do branky "Nemo" Marjanovič a i hráči na dalších postech byli vystřídáni. Prešov nám hned poskytl možnost vyrovnání kuriózním způsobem - nastoupil do hry se sedmi hráči v poli a tak obdržel dvouminutový trest. My jsme přesilovku využili a vyrovnali skóre. V dalším průběhu jsme mírně převyšovali celek z Prešova v přesnosti zakončení a i zlepšený výkon Marjanoviče v brance přispěl k vítězství.

Jak naznačuje výsledek, v zápase převyšovaly útoky obrany a jistě i proto padlo tolik branek i přes spoustu dobrých zákroků brankářů obou mužstev.

Vítězství samozřejmě nelze přecenit. Jde hlavně o přípravu na jarní sezónu a utkání slouží zejména trenérovi k zjištění, jestli příprava pokračuje podle jeho představ.
V sestavě se objevili hráči, kteří se moc na palubovku zatím nedostali - např. Dyba, Bajgar, brankář Doucha, který odchytal celý první poločas.

Stínem utkání jistě je zranění Veljka Indjiče v prvním poločase, který si bolestivě poranil koleno.

Sesrava HCB OKD : Bednařík 4, Bajgar 3, Kubis 1, Kuzo 8, Korňan 6, Indjič 2, Šulc 5, Szymon 2, Dyba 2, rachač 2, Mrózek 1, Marjanovič, Doucha, Požárek 4.