HCB Karviná
Zápasy
ne 11.11.2018 |

Zápas Plzeň - Hranice

Zápasové menu

Hraničtí házenkáři přijeli do Plzně bez některých opor, na čele s gólmanem Kučerkou a střelcem Indrákem, ale první poločas nenasvědčoval tomu, že si odvezou takový debakl. Domácí Talent sice rychle vedl, po pěti minutách 4:1, ale ještě během úvodní čtvrthodiny bylo srovnáno (8:8) a vzápětí šli hosté po brance Brože dokonce do vedení. To drželi až do 18. minuty, kdy si vzal plzeňský kouč Tonar oddechový čas a důrazně promluvil ke svým svěřencům. Ti pak dvěma góly v oslabení otočili skóre na 13:12 a poločasový výsledek (17:14) určil Stehlík ze sedmičky po čase. V úvodu druhé půle Talent svého soupeře definitivně zlomil, když odskočil během šesti minut až na 22:15. Hranickým evidentně docházely síly a už nenašli sílu na zkorigování výsledku. Náskok domácích narostl až na konečných deset branek – 35:25. Střelecky se blýskl střídající Wildt, který dal sedm branek za 20 minut. Ono se vůbec dařilo plzeňským křídlům – Chmelík, Šafránek a Vinkelhöfer přidali dalších 11 branek.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

zeň: „Za druhý poločas zaslouží kluci pochvalu, to už pochopili, že bez dobré obrany se zápasy vyhrávat nedají. V úvodu ale přišlo za stavu 4:1 uspokojení. Mysleli jsme si, že to půjde, aniž bychom se zpotili. To v extralize dávno vyplatí, mančafty jsou vyrovnané. My se do každého zápasu musíme pustit s vervou, na sto procent. Trochu jsme zvýšili hlas, protože naše obrana byla žalostná. Teprve potom jsme získali klid, gólman pochytal některé míče a v útoku jsme to dohrávali do jistých šancí.

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: „Prohráli jsme o deset gólů, takže se to nehodnotí lehce. Ale přijeli jsme s okleštěnou sestavu, chyběli čtyři hráči ze základu. Prvních dvacet minut bylo nadějných, ale pak přišla únava, kluci na spojkách dělali zbytečné chyby. Byla tam nepřesná střelba, prohráli jsme přesilovku a Plzeň se chytla. Ve druhé půli dávali jednoduché branky z rychlých protiútoků.“