HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 8.3.2009 | Ivo Dudek

Legata Hustopeče - HCB OKD Karviná 27 : 29 (12:10)

Dnes jsme si do tabulky Zubr extraligy připsali další dva body. Tím ještě více narostl náš náskok na Hranice, které nedokázaly porazit doma Lovosice. Do konce dlouhodobé části už nám chybí odehrát utkání na Dukle a pak doma s Jičínem.
Aktualizováno o sestavy....

Začátek dnešního utkání byl spíše opatrný a brankově vyrovnaný. Vedení se přelívalo z jedné strany na druhou. V 15. minutě si sice náš trenér vybral oddechový čas, ale ten příliš nezabral a tak se situace do konce prvního poločasu nijak nezměnila. Právě konec první půle nám příliš nevyšla a pustili jsme domácí do dvoubrankového náskoku.

Zhruba od 35. minuty jsme začali mít trochu navrch, když se konečně naše herní převaha začala projevovat i brankově. Ze stavu 15:13 pro domácí jsme otočili skóre na 15:19 a domácí jsme pak už do vedení nepustili.

V těchto fázích utkání se prosazoval Vančo se Sliwkou a zejména pak nejlepší střelec utkání Petrovský, střelec jedenácti branek! V dalším průběhu sice domácí dotahovali a v 58. minutě se dostali na dostřel, ale konec opět patřil petrovskému, který vsítil svou jedenáctou branku a stanovil konečné skóre 27:29.

Komentář trenéra Hudečka: V zápase jsme sice soupeře přehrávali ale trápili jsme v koncovce, takže výsledek přesně odpovídá tomu, co jsme nedokázali proměnit. Zahazovali jsme spoustu šancí a dovolili tím soupeři zahrát takto přijatelný výsledek. Podle mého názoru bylo vítězství zasloužené, co se týče herní stránky, jsem vcelku spokojen. Obrana Byla trochu slabší, nefungovala tak dobře jako v Bystřici p. Hostýnem. Zkoušeli jsme i 1-5, ale ani ta nám nešla tak, jak jsem si představoval. Chtěl bych vyzdvihnout Petrovského, který zahrál parádní zápas a na pravé straně se probudil Sliwka, který výborně zastoupil Šulce. Ten se naopak trochu trápil. Utkání ani jej, a ani některé další hráče nezastihlo v nejlepší formě.

Sestava Hustopečí: Štolcar, Bavlnka, Semerád D. 3, Suchomel, Pernička 4/1, Chýlek 2, Semerád P. 2, Zmrzlý, Mrkvica 1, Hubáček 4, Jahoda 3, Diviš 4/2, Franěk 4, Přikryl.

Sestava HCB OKD Karviná: Mrkva, Lefan, Petrovský 11/1, Sliwka 5, Pavlíček 4, Vančo 4, Vala, Mrózek 2, Kubis, Požárek 1, Kočí, Monczka 1, Šulc 1.

Sedmimetrové hody: 4/3 – 2/1, vyloučení: 4 - 9, rozhodčí: Bubeníček, Smékal,diváků: 350